projectes cooperacio humanitaria coronavirus

L’Ajuntament destinarà 400.000 euros a projectes de salut i cooperació internacional que ajudin a fer front a la pandèmia del coronavirus en d’altres països. Segons ha informat el consistori la crida és oberta a totes les entitats i ONG acreditades amb experiència en acció humanitària i emergències. Podran presentar les sol·licituds telemàticament entre el 14 i el 20 de maig, amb un màxim de 80.000 euros per projecte.

Les intervencions hauran de tenir data d’inici aquest 2020 i es prioritzaran les que s’executin en territoris afectats de Jordània, el Marroc, el Senegal o Colòmbia. El consistori també estableix que les subvencions aniran destinades a sectors directament afectats per la crisi de la covid-19, especialment salut, aigua, sanejament i higiene, així com atenció a les persones vulnerables de les grans ciutats, porta d’entrada de la majoria de contagis.

Rècord d’ajudes a la cooperació internacional

Amb aquesta convocatòria específica, el consistori barceloní es converteix en la primera administració de l’estat que aprova ajudes específiques de cooperació internacional per contribuir en la gestió de la pandèmia a escala mundial. Forma part dels més de 10,2 milions d’euros que l’Ajuntament va consignar aquest 2020 per a actuacions de cooperació internacional i consolida Barcelona com la ciutat europea que més diners destina a aquesta matèria, en el marc de l’aplicació efectiva del 0,7 des de l’any 2015 a projectes solidaris.