Tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona s’han mostrat crítics amb el concert Barcelona, ens en sortirem, que s’havia de celebrar en balcons i terrats de la ciutat per animar la ciutadania durant la crisi del coronavirus. La iniciativa, que ja s’ha cancel·lat, havia rebut una allau de crítiques a les xarxes socials i molts dels artistes que hi havien de participar s’havien donat de baixa.

Ernest Maragall (ERC) ha lamentat que el concert era “una il·lustració del que Colau té del que vol dir governar” i ha acusat l’alcaldessa d’actuar “amb personalisme i frivolitat”. Pel republicà, no era “ni el moment, ni el concepte i encara menys la forma” de fer un homenatge a la ciutadania. Elsa Artadi (JxC) també ha criticat que Barcelona, ens en sortirem era “un anunci oportunista” i ha dit que “el govern municipal està absent, desorientat i no sap com afrontar aquesta crisi”.

200.000 € de la discòrdia

Bona part de les crítiques al concert van néixer pel fet que, inicialment, l’Ajuntament havia de pagar 200.000 € públics a les productores El Terrat i Mediapro per fer-lo, però que els artistes rebrien xifres al voltant dels 1.000 €. En una segona fase, l’Ajuntament va rectificar i finalment els diners els havien d’aportar les productores.

Davant de la inversió que havia de fer l’Ajuntament, Luz Guilarte (Cs) ha assegurat que “el millor agraïment als barcelonins és que es declari el dol oficial i invertir els diners a comprar tests”, mentre que Oscar Ramírez (PP) ha celebrat la rectificació perquè les productores acabessin assumint-ne el cost: “Que no ens costi diners, en un moment de crisi com l’actual no ens ho podem permetre”. Eva Parera (Valls) també ho ha aplaudit: “200.000 € alliberats que podrien ajudar a pagar la quota de maig de més de 650 autònoms”, ha dit.