Barceloneta platja
Foto: Eduard Bayer

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un portal que recull més de 4.000 fotografies de la ciutat durant els últims anys. El portal s’anomena Imatges Barcelona i s’hi poden trobar diferents fotografies encarregades per l’Ajuntament en diversos projectes de comunicació. El consistori ha decidit obrir-lo al públic amb llicència creative commons.

Fotografies del confinament a Barcelona

Dins del catàleg s’hi poden trobar més de 700 fotografies que retraten el confinament a la ciutat durant aquestes darreres setmanes. Espais icònics sense trànsit i pràcticament buits, carrers deserts, són algunes de les imatges que hi ha i que ja formen part de la història recent de la ciutat.

A banda de les fotos del confinament, també s’hi han afegit imatges del treball que han fet els serveis essencials municipals.

Districtes, barris i cultura popular

Les fotos s’agruparan per territoris de la ciutat. D’aquesta manera, els ciutadans podran buscar imatges dels seus barris o districtes. També d’algunes festes populars a Barcelona com Sant Jordi, la Mercè o vistes de la ciutat.

Els autors són fotògrafs que han treballat per a l’Ajuntament. Entre d’altres, hi ha fotografies de Curro Palacios Taberner, Laura Guerrero, Edu Bayer, Paola de Grenet, Marc Lozano, Clara Soler, Carlota Serarols, Antonio Lajusticia, Pepe Navarro i Vicente Zambrano.

La llicència amb la qual s’obren les imatges és creative commons restrictiva: atribució, sense ús comercial ni obra derivada i es poden descarregar en resolució web.