(ACN) El metro de Barcelona va transportar 12,9 milions de passatgers durant el mes d’agost, un 46% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior, arran de la crisi de la covid-19. Segons les últimes dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), es tracta de la davallada més gran entre totes les ciutats de l’estat que tenen metro.

Tot i que la totalitat de l’oferta del metro es va recuperar el 31 d’agost, el nombre d’usuaris durant aquest setembre també es manté per sota del que és habitual. De fet, a mitjans de setembre els usuaris del metro encara eren un 43 % menys que l’any passat.

Pel que fa al transport urbà amb l’autobús, a Barcelona el nombre d’usuaris durant l’agost es va reduir un 46,6 % interanual, fins als 7,45 milions. A tot Catalunya, el transport per autobús va experimentar una caiguda d’usuaris del 45,9 %, fins als 10,48 milions. Segons l’INE, Catalunya és el territori on es va registrar el descens més important de tot el país.

Pèrdua d’usuaris a tot l’estat

Al conjunt de l’estat, el nombre d’usuaris que van utilitzar el transport públic durant el mes d’agost va caure un 45,1 % interanual, fins als 168,5 milions (durant el mateix període de l’exercici anterior s’havien transportat 307 milions de passatgers). Pel que fa a l’acumulat de l’any, la xifra de viatgers s’ha reduït gairebé a la meitat en comparació amb els vuit primers mesos de l’any passat (fins ara s’han transportat 1.711,6 milions d’usuaris, una xifra que contrasta amb els 3.292,7 milions de l’exercici anterior).