Després de les vacances d’agost, els transports de TMB han tornat al procés de recuperació d’usuaris iniciat a finals de juny amb el desconfinament. Durant el 31 d’agost i els quatre primers dies de setembre, la mitjana de validacions s’ha situat en 603.000 al metro i en 344.000 als autobusos.

 

Com s’aprecia en aquesta gràfica, durant les dues últimes setmanes ha augmentat cada dia el nombre de viatgers al metro: han pujat un 38,2 % les validacions entre el dilluns de la setmana anterior (458.049) i divendres, 4 de setembre, (633.348).

Reflotant la corba

Amb l’arribada de les vacances d’estiu, l’augment de passatgers durant la primera quinzena de juliol, en plena desescalada, va tornar a baixar. Ara, però, comença a remuntar i, tot i que no s’ha arribat al milió de validacions que es van registrar al juliol, la dinàmica indica que s’hi acabarà arribant.

Les xifres representen un 56 % de la demanda habitual en aquestes dates. Malgrat tot, el volum de viatgers és considerable tenint en compte que encara hi ha afectacions pel coronavirus, amb molt poc turisme i molts professionals fent teletreball.