calendari 2021 catalunya

El calendari 2021 a Catalunya té 12 dies festius i els ajuntaments de cada municipi hi sumen dos dies més, les festes locals. El calendari laboral 2021 a Barcelona, els dos dies festius locals seran el 24 de maig (Segona Pasqua) i el 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè).

A continuació trobaràs un resum amb tots els dies festius al calendari laboral 2021, però si ho prefereixes pots consultar directament quan cau Setmana Santa 2021 o els ponts que tindrem aquest any per Sant Joan, el Pilar o la Puríssima.

Tots els festius del calendari laboral 2021

Els primers festius a Catalunya el 2021 seran l’1 de gener (Cap d’Any) i el dia de Reis, que caurà en dimecres. No hi tornarà a haver dies festius fins a l’abril, amb la Setmana Santa (del 2 al 5 d’abril). L’1 de maig, també festiu, serà un dissabte i Sant Joan serà un dilluns.

El 15 d’agost, l’Assumpció, no serà festiu el 2021, perquè serà un diumenge, mentre que es recupera al calendari de dies festius el 6 de desembre, Dia de la Constitució, que aquest any és un diumenge. També seran festius la Diada Nacional de Catalunya, la Festa Nacional d’Espanya, Tots Sants, la Immaculada i Nadal, que el 2021 caurà en dissabte. El 26 de desembre, Sant Esteve, no se suma al calendari de dies festius, perquè ja coincidirà en diumenge.

 • 1 de gener (Cap d’Any)
 • 6 de gener (Reis)
 • 2 d’abril (Divendres Sant)
 • 5 d’abril (Dilluns de Pasqua Florida)
 • 1 de maig (Festa del Treball)
 • 24 de juny (Sant Joan)
 • 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya)
 • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya)
 • 1 de novembre (Tots Sants)
 • 6 de desembre (Dia de la Constitució)
 • 8 de desembre (la Immaculada)
 • 25 de desembre (Nadal)

Setmana Santa 2021

La Setmana Santa 2021 s’avançarà uns dies respecte a aquest any però continuarà situant-se a l’abril. La Setmana Santa aquest any serà del 2 d’abril (Divendres Sant) al 5 d’abril (Dilluns de Pasqua). Així doncs, des de Reis i fins a mitjan abril, amb la Setmana Santa, no hi haurà cap dia festiu. La Quaresma comença el 17 de febrer i s’allargarà fins al 4 d’abril, Diumenge de Pasqua.

Mercè i Segona Pasqua: dies festius extres a Barcelona

Els dos dies festius només a Barcelona són el 24 de maig (Segona Pasqua o Pasqua Granada), que cau en dilluns i que potser també pot ser festiu a algun altre municipi de Catalunya i el 24 de setembre, Mare de Déu de la Mercè, que sempre és festiu a la ciutat quan se celebren les Festes de la Mercè i que aquest 2021 cau en divendres.

Pont per Sant Joan

Aquest 2021, hi haurà possibilitat de fer pont per Sant Joan, ja que cau el 24 de juny cau en dijous i es podrà allargar la festa fins al 27, un diumenge, si es lliura el divendres.

Pont del Pilar

El 12 d’octubre, la Festa Nacional d’Espanya, cau en dimarts. Conegut com el pont del Pilar, aquest 2021 es podrà fer pont i s’agafa festa el dilluns, lliurant des del cap de setmana anterior.

Pont de la Puríssima o pont de la Constitució

Un dels altres moments de l’any més esperats per aprofitar i fer uns dies de festa és el pont de la Puríssima o el pont de la Constitució, que aprofita els festiu del 6 de desembre, dia de la Constitució, i el dia 8 de desembre, dia de la Immaculada o la Puríssima. Com que el dia de la Constitució cau en dilluns aquest any i la Puríssima el dimecres, es poden fer fins a cinc dies seguits de pont si es fa festa el dimarts. De totes maneres, sinó, també serà un cap de setmana llarg perquè el dilluns serà festiu.

Dies festius per Nadal 2021

Els dies festius del Nadal 2021 cauen aquest any en cap de setmana. D’aquesta manera, el 25 de desembre, dia de Nadal, sí que es festiu perquè és un dissabte, però Sant Esteve, el 26 de desembre, no compta com a tal perquè ja cau en diumenge. D’aquesta manera no hi ha dies festius nadalencs entre setmana el 2021. El mateix passa amb l’1 de gener, que ja formarà part del calendari laboral del 2022, però caurà en dissabte i sí que serà considerat festiu.

Els barris de Barcelona, al calendari 2021 de betevé

La fotògrafa i dissenyadora gràfica Lídia Rebollar és l’autora de les imatges dels barris de Barcelona que il·lustren el calendari 2021 de betevé, que s’ha convertit en un clàssic que, any rere any, mostra indrets i carrers de Barcelona.  Tretze imatges del Raval, les Roquetes, la Maternitat i Sant Ramon, el Fort Pienc, el Besòs i el Maresme, la Vila de Gràcia, el Poblenou, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, Baró de Viver, la Vall d’Hebron, Vallvidrera i la Marina del Prat Vermell. Si vols veure les imatges i descarregar-te el calendari de betevé, pots fer-ho aquí.