calendari 2021 catalunya

El calendari 2021 a Catalunya té 12 dies festius i els ajuntaments de cada municipi hi sumen dos dies més, les festes locals. El calendari laboral 2021 a Barcelon, els dos dies festius locals seran el 24 de maig (Pasqua Granada) i el 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè), com també ho ha estat en el calendari 2020.

Tots els festius del calendari laboral 2021

Els primers festius a Catalunya el 2021 seran l’1 de gener (Cap d’Any) i el dia de Reis, que caurà en dimecres. No hi tornarà a haver dies festius fins a l’abril, amb la Setmana Santa (del 2 al 5 d’abril). L’1 de maig, també festiu, serà un dissabte i Sant Joan serà un dilluns. El 15 d’agost, l’Assumpció, no serà festiu el 2021, perquè serà un diumenge, mentre que es recupera al calendari de dies festius el 6 de desembre, Dia de la Constitució, que aquest any és un diumenge. També seran festius la Diada Nacional de Catalunya, la Festa Nacional d’Espanya, Tots Sants, la Immaculada i Nadal, que el 2021 caurà en dissabte. El 26 de desembre, Sant Esteve, no se suma al calendari de dies festius, perquè ja coincidirà en diumenge.

 • 1 de gener (Cap d’Any)
 • 6 de gener (Reis)
 • 2 d’abril (Divendres Sant)
 • 5 d’abril (Dilluns de Pasqua Florida)
 • 1 de maig (Festa del Treball)
 • 24 de juny (Sant Joan)
 • 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya)
 • 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya)
 • 1 de novembre (Tots Sants)
 • 6 de desembre (Dia de la Constitució)
 • 8 de desembre (la Immaculada)
 • 25 de desembre (Nadal)

Quan caurà la Setmana Santa 2021?

La Setmana Santa del 2021 s’avançarà uns dies respecte a aquest any però continuarà situant-se a l’abril. La Setmana Santa 2021 serà del 2 d’abril (Divendres Sant) al 5 d’abril (Dilluns de Pasqua). Així doncs, des de Reis i fins a mitjan abril, amb la Setmana Santa, no hi haurà cap dia festiu.

Quants ponts hi haurà el 2021?

Aquest 2021, hi haurà possibilitat de pont per Sant Joan, del dijous 24 de juny al 27, un diumenge, si es lliura el divendres, de la mateixa manera que es podrà fer a l’octubre, lliurant el dilluns 11 d’octubre per allargar el cap de setmana fins al dimarts 12 d’octubre. Al novembre hi haurà oportunitat de fer un cap de setmana llarg amb el festiu del dilluns 1 de novembre. Per últim, un dels ponts més llargs que es podran fer arribarà al desembre, amb el Dia de la Constitució i la Immaculada: lliurant el dimarts 7 de desembre es podrà unir des del dissabte 4 de desembre fins al dimecres 8 de desembre.

Els barris de Barcelona, al calendari 2021 de betevé

La fotògrafa i dissenyadora gràfica Lídia Rebollar és l’autora de les imatges dels barris de Barcelona que il·lustren el calendari 2021 de betevé, que s’ha convertit en un clàssic que, any rere any, mostra indrets i carrers de Barcelona.  Tretze imatges del Raval, les Roquetes, la Maternitat i Sant Ramon, el Fort Pienc, el Besòs i el Maresme, la Vila de Gràcia, el Poblenou, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, Baró de Viver, la Vall d’Hebron, Vallvidrera i la Marina del Prat Vermell. Si vols veure les imatges i descarregar-te el calendari de betevé, pots fer-ho aquí.