Tot apunta que el confinament comarcal a Catalunya té els dies comptats. Segons ha avançat la portaveu del govern, Meritxell Budó, aquesta setmana es decidirà si s’aixeca el confinament comarcal per la setmana vinent, és a dir el dilluns 15 de març, o l’altra. Budó ha dit que caldrà esperar “entre demà i dijous” per veure “què diuen les autoritats sanitàries”. “Entenem que la mobilitat és necessari aixecar-la quan es pugui. No esperarem ni una hora més a fer-ho”, ha assegurat.

Visitar familiars fora de Catalunya, sobre la taula

Budó s’ha mostrat optimista i ha assenyalat que la cadena de contagis torna a estar “controlada”. “Sembla que podrem anar avançant a poc a poc”, ha assegurat. I un d’aquests passos és, ha dit, aixecar la restricció comarcal i permetre la mobilitat per l’interior de Catalunya. A banda, Budó també ha dit que “caldrà posar sobre la taula” la possibilitat de visitar familiars i persones properes de fora de Catalunya. “Tot apunta que ho hauríem de poder recuperar”, ha afirmat.

El calendari de Setmana Santa, a punt

La portaveu del govern també ha assegurat que aquesta setmana s’acabarà d’enllestir el calendari de mesures que s’aplicaran durant Setmana Santa. El govern ja havia avançat que treballava en aquest document de mesures a aplicar en funció de la situació epidemiològica. “Ens ho demanen els sectors afectats per si es reobre la mobilitat i la gent es pot desplaçar, que tothom s’organitzi”, ha explicat.