La zona de baixes emissions entra en vigor de forma permanent a partir de l’1 de gener. Encara, però, hi ha molts conductors que no saben com els afectarà. Per tot plegat l’Ajuntament ha organitzat xerrades informatives als deu districtes de la ciutat. L’objectiu és explicar-ne el funcionament i resoldre els dubtes dels veïns de la ciutat.

Les xerrades s’han programat entre el 25 de novembre i el 19 de desembre. Aquest dimarts a la tarda s’ha fet una d’aquestes sessions informatives a la seu del districte de Sant Martí i desenes de veïns hi han assistit. Entre el públic, molts conductors preocupats perquè no tenen l’etiqueta ambiental i no podran circular quan l’ordenança entri en vigor.

A banda d’aquestes xerrades informatives l’Ajutnament ha desplegat una xarxa d’informadors de carrer per explicar la mesura que es preveu que afectarà prop de 50.000 vehicles, els més contaminants. 200 càmeres controlaran els vehicles infractors, algunes des de l’interior de la ciutat, tot i que no es començarà a multar fins a l’abril.

Dubtes i preguntes freqüents

Entre els dubtes i preguntes més freqüents entre els conductors hi ha quina zona comprèn la zona de baixes emissions i, per exemple, si inclou les rondes de Barcelona. També hi ha certa inquietud per saber quina etiqueta ambiental correspon a cada vehicle.