Què diu la normativa de la ZBE sobre les rondes de Barcelona? Tant la ronda del Litoral com la ronda de Dalt són dues carreteres per on circulen milers de vehicles cada dia. La zona de baixes emissions (ZBE) restringirà la circulació als cotxes i motos més contaminants en una superfície total de 95 km2, àrea que inclou la major part de Barcelona i indrets d’altres municipis de l’Àrea Metropolitana. Un dels dubtes d’alguns conductors és si podran entrar a la ronda del Litoral i a la ronda de Dalt. Tot seguit t’expliquem si les rondes queden afectades per la ZBE, que s’implantarà a partir de l’1 de gener del 2020.

La normativa 2020 que vetarà els vehicles més contaminants no afectarà ni la ronda del Litoral ni la ronda de Dalt, és a dir, queden excloses de les restriccions. Això vol dir que els conductors que tinguin un cotxe o motocicleta sense l’etiqueta de la DGT podran circular per aquestes carreteres.

Això obre la porta a poder travessar Barcelona de punta a punta a través de les rondes. També permet entrar a les rondes des de l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Cornellà de Llobregat i dirigir-se a la Zona Franca i al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, que en queden exclosos.

Zona de baixes emissions a Barcelona