S’estreny el cercle contra els vehicles contaminats. La Zona de Baixes Emissions de Barcelona entra en vigor a partir de l’1 de gener del 2020 i moltes de les càmeres que vigilaran que no circulin cotxes ni motos sense l’etiqueta ambiental ja estan col·locades. En total se n’instal·laran unes 200 i, segons ha pogut saber betevé, en una primera fase, una seixantena estaran a l’interior de la ciutat distribuïdes en 20 punts estratègics diferents. Aquest dimarts s’han col·locat les que controlaran algunes de les vies més transitades: els carrers d’Aragó, la Marina, la Gran via i la Via Laietana.

A cada punt es col·loca més d’una càmera. Al carrer d’Aragó en la confluència amb Aribau, per exemple, n’hi ha sis, una per carril. També se n’han instal·lat diverses a la Gran via amb el carrer de Lepant, i a Marina amb Consell de Cent. A mig termini la previsió és col·locar-ne a uns vuitanta punts de l’interior de la ciutat (sense comptar les de les rondes).

1, 5 milions de matrícules al dia

Les càmeres tenen un sistema d’infrarojos que llegeix automàticament les matrícules i també d’enregistrament de vídeo. En total, es calcula que aquests dispositius llegiran un milió i mig de matrícules al dia. Les multes, però, no començaran a imposar-se fins a l’1 d’abril.