Motoristes Pare Noel

L’Ajuntament demanarà l’any vinent a la Generalitat que no autoritzi la desfilada de motoristes vestits de Pare Noel que aquest diumenge ha ocupat el centre de Barcelona per sisè any consecutiu i ha despertat nombroses crítiques. Els barcelonins s’han queixat a les xarxes socials de la contaminació i el soroll que genera l’activitat. Molts es preguntaven per què un Ajuntament que aposta per reduir la contaminació amb la zona de baixes emissions ha autoritzat, en canvi, aquest tipus d’activitats festives.

Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha explicat a través d’un tuit que cap districte no ha autoritzat enguany aquesta rua solidària, i per això ha anunciat que iniciaran gestions amb la Generalitat perquè el 2020 no es pugui tornar a celebrar. A més, Badia ha explicat que la Guàrdia Urbana ha fet un informe negatiu de l’acció. “Es pot ser solidari sense fer soroll i sense contaminar” ha sentenciat.

La reacció de l’Ajuntament arriba després d’una gran polèmica per la rua, que ha congregat milers de motoristes disfressats de Pare Noel al centre de la ciutat. La desfilada, que té una finalitat solidària, ha vist com la Creu Roja es despenjava enguany del projecte, ja que considerava que era incompatible amb els seus ideals al voltant de la pol·lució. En plena lluita mundial contra el canvi climàtic, aquesta és la primera vegada en sis anys que es produeixen aquestes reaccions de l’entitat solidària i el consistori.

Interior va rebre la comunicació

Fonts del Departament d’Interior han assegurat a betevé que es va rebre la comunicació per part dels organitzadors, Unlimited Racing Bikes, que es faria la trobada de motoristes. Per tant, com si es tractés de qualsevol manifestació, la rua, tot i els informes negatius de l’Ajuntament, es va poder celebrar. Des del departament, però, afegeixen que un recorregut dins de la zona urbana de la ciutat de vehicles moderns no és competència del Servei Català de Trànsit.