La crisi del coronavirus continua alterant el dia a dia de la ciutat i les platges no se n’escapen. No només continua ara mateix la prohibició d’accedir al litoral de Barcelona per la situació d’estat d’alarma, sinó que a més la covid-19 també desmunta els plans de futur. L’Ajuntament ha anunciat que s’ajorna la posada en marxa de la temporada mitjana de bany que, tradicionalment, comença als voltants de Setmana Santa.

Segons el calendari municipal, la temporada havia de començar just d’aquí a una setmana –dissabte vinent, 4 d’abril. Ara, l’inici es retarda sense concretar una data específica. El govern municipal a més, afegeix que això també obliga a suspendre els serveis municipals que s’activen per aquestes dates: salvament i socorrisme, neteja de la sorra, la recollida de residus flotants i tampoc no es reobrirà el Centre de la Platja.

També en surten tocades les obres de reparació després del temporal Gloria, perquè ara mateix els treballs sobre el terreny han quedat suspesos fins que no es normalitzi la situació. Amb tot, cal afegir que queden tancades les guinguetes del litoral.

Baixa la contaminació

D’altra banda, una altra conseqüència de la crisi de la covid-19 i de la situació de confinament és la reducció notable de la contaminació de la ciutat relacionada per les emissions dels vehicles. La davallada en el trànsit de Barcelona ha provocat una disminució dels nivells de NO2 d’un 60 % si es compara amb els dies laborables estàndards d’aquest any.

Segons les dades de l’Ajuntament, aquesta tendència s’ha notat en totes les estacions de la ciutat en què s’han registrat disminucions d’entre un 43 i 69 %.