L’ús del transport públic a la ciutat ha anat baixant progressivament des de l’inici del confinament per la crisi del coronavirus i, ara mateix, ha arribat a una xifra històrica: només s’estan fent un 10 % dels viatges habituals. Segons explica la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, el descens d’usuaris al metro és del 90 %, i del 93% en els autobusos. Fa una setmana la demanda del transport públic a la ciutat ja s’havia reduït un 83 %.

El trànsit s’ha reduït en un 74 %

El descens també és molt significatiu pel que fa al trànsit que s’ha reduït un 74,6 %. Segons el consistori, aquests dies s’han produït 1,24 milions de desplaçaments diaris menys.

També la demanda de taxis ha caigut en picat i només s’estan fent el 5 % dels serveis. En el cas de les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal el descens arriba al 87 %. “Les dades il·lustren com entre tots hem aturat el ritme frenètic de Barcelona”, assegura Alarcón.

A les portes del segon cap de setmana de confinament, l’Ajuntament recorda als ciutadans l’obligatorietat de no desplaçar-se si no és per raons d’estricta necessitat. Alarcón felicita als ciutadans i els agraeix que hagin demostrat que entenen la importància del moment i del “jo em quedo a casa”.

L’oferta de transport públic es redueix el cap de setmana

El metro, els busos de TMB, el TRAM i Rodalies oferiran el 50 % dels seu servei habitual aquest segon cap de setmana de confinament. Pel que fa als autobusos urbans metropolitans funcionaran al 60%, i els interurbans reduiran l’oferta al 40 %. Els FGC funcionaran entre el 33 i 40 %, segons les línies i franges horàries. La línia L4 circularà entre l’avinguda del Tibidabo i Gràcia, on es podrà fer transbordament.

Tant el metro, com els FGC i el TRAM finalitzaran el servei a la mitjanit. Pel que fa al bus nocturn treballarà al 50 % les nits de divendres, dissabte i diumenge.