El ministre de Sanitat descarta que infants i adolescents puguin, excepcionalment, sortir al carrer i trencar el confinament que imposa la crisi sanitària per coronavirus. Salvador Illa ha recordat aquest divendres a la roda de premsa posterior del Consell de Ministres extraordinari que “la infància és un vector de transmissió del virus”.

Illa ha afirmat que tot i saber que es tracta d’una mesura que “altera la quotidianitat de les famílies”, “es tracta d’una mesura absolutament necessària” que “si no calgués, no prendríem”. El ministre de Sanitat respon així a la recomanació feta també aquest divendres pel síndic de greuges a les administracions perquè infants i adolescents puguin sortir a fer activitats a l’aire lliure.

Recomanacions dels experts

El ministre de Sanitat ha assegurat que les mesures de distanciament social adoptades són les que “han recomanat els experts”. Malgrat reconèixer-ne la duresa, Salvador Illa ha animat a continuar-les complint com a única manera de “vèncer el coronavirus”, mantenint també la disciplina i exemplaritat que estan seguint els ciutadans.