El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha anunciat aquest divendres que reubicarà en hotels més de 160 persones grans que viuen a residències de la tercera edat i que presenten símptomes de coronavirus. Aquest mateix divendres, l’alcaldessa Ada Colau ha demanat al govern català una actuació urgent a les residències després de constatar que la meitat de les que hi ha a la ciutat tenen, com a mínim, un cas confirmat de coronavirus.

El trasllat es farà entre aquest cap de setmana i principis de la setmana vinent i es destinarà a persones grans de 16 centres diferents de Barcelona, principalment petits i que es troben en una situació prioritària d’alerta sanitària. Segons la Generalitat, seran reallotjats en tres hotels de la ciutat i de l’Àrea Metropolitana, on rebran suport dels centres d’atenció primària de referència i els recursos sanitaris que aquests activin.

L’objectiu del Departament és treure les persones malaltes o amb simptomatologia de les residències que no puguin garantir l’aïllament en les condicions necessàries. Amb el canvi d’ubicació se’n podrà millorar l’atenció sanitària i evitar el possible contagi d’altres persones residents amb el Covid-19.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies assegura que treballa per planificar accions com aquesta en d’altres punts de Catalunya que ho requeixin. Aquesta setmana ja es va posar en marxa dimarts un operatiu similar a la Casa del Mar de Barcelona, on s’han reubicat 25 persones amb discapacitat amb símptomes de Covid-19.