Fa just una setmana que el Gloria va començar a colpejar amb força la ciutat. Les platges van ser les grans damnificades d’aquest episodi extraordinari amb destrosses importants i una pèrdua del 30 % de la sorra. L’Ajuntament va anunciar que demanaria a l’estat que es declari zona catastròfica el litoral barceloní. En paral·lel, un enorme contingent d’operaris es van enviar a les platges per reparar i redistribuir la sorra.
Aquestes tasques s’allargaran durant setmanes, potser mesos. El terreny ha quedat molt irregular i s’està treballant per equilibrar el gruix de sorra. Una de les platges amb més mal aspecte és la del Somorrostro, on han aflorat restes de les antigues barraques.
“Hauran de treballar molt per tenir unes platges decents”
Els usuaris habituals segueixen de prop els treballs a la sorra amb l’esperança que a l’estiu la situació hagi millorat: “Hauran de treballar molt per tenir unes platges decents a l’estiu”, conclou la Rosa Camproví, que visita diàriament la platja del Somorrostro. “Si no ho arreglen ens farem mal, hi ha molta roca a la vista”, afegeix la Montse, una altra habitual de la mateixa platja.
La sorra, molt més neta
On sí que s’ha avançat molt és en la neteja de la sorra, que va quedar plena d’escombraries escopides pel mar. Els operaris han treballat sense descans i ja s’hi veuen poques deixalles. Els voluntaris que van recollir-ne el cap de setmana també hi han contribuït. Avui ha estat el torn dels caçadors de tresors i dels qui busquen material per fer treballs manuals.
Accessos tancats a la Nova Mar Bella i Llevant
A l’extrem nord de la línia de platges, a les de la Nova Mar Bella i del Llevant, l’accés a la sorra continua tancat. És aquí on es fa més evident la pèrdua d’amplada de sorra, a més de la duna de la Mar Bella que ha desaparegut. També és on s’ha malmès la majoria del mobiliari, com les passeres que encara s’estan recollint o les dutxes, que s’hauran de reparar.