platja desconfinament
Foto: Xavi Calvo

La calor es mantindrà durant tots els dies d’aquesta setmana, si bé aquest dimarts es preveu que sigui el dia menys càlid de la setmana.

La platja serà una bona destinació, sempre que evitem les aglomeracions i es respectin els límits d’aforment permesos. Diumenge va ser el tercer amb tancament de platges.

Estat de l’aigua i la sorra

Dimarts s’ha llevat amb el cel mig ennuvolat i, fins i tot, algun pluguim dispers a la costa central. Es preveu que el sol guanyi terreny al llarg de la jornada, encara que la temperatura no pujarà tant com la d’ahir i els valors màxims es quedaran entorn dels 25 graus arran de mar. A l’interior de la ciutat podrà assolir els 28 graus. Sensació de xafogor marcada.

La marinada avui no passarà de feble durant el matí. Vent feble de xaloc bona part de la jornada, amb ratxes inferiors als 40 km/h.

Maror. Caldrà estar més atents a les banderes.

L’índex de radiació ultraviolat màxim previst, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, serà inferior a 10, tot i això es recomana utilitzar protecció solar.

La temperatura de l’aigua arriba als 25 ºC. Temperatura superior a la que pertocaria en aquesta època de l’any.

Podeu consultar les banderes i l’ocupació de les platges aquí.

Banderes blaves

L’11 de juny es van fer públiques les platges que aquesta temporada de bany són gualardonades amb la bandera blava, que garanteix als banyistes que l’espai marítim ha superat els exàmens de condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, de sostenibilitat, de compliment de la legislació i d’accés i atenció a persones amb discapacitat.

Malauradament, aquest any Barcelona tindrà una bandera blava menys que la temporada passada ja que la platja de la Mar Bella l’ha perduda. En total, doncs, onejaran quatre banderes blaves a la ciutat: la de la Nova Mar Bella, el Bogatell, Sant Sebastià i Sant Miquel.

Barcelona va recuperar la temporada passada la bandera blava de la platja de la Barceloneta.