platja desconfinament
Foto: Xavi Calvo

Divendres amb moltes estones amb sol i ambient càlid. Només a primera hora del dia podran haver alguns núvols baixos poc importants. També durant les primeres hores de dissabte. Diumenge a la tarda arribarà un canvi de temps.

La platja serà una bona destinació, sempre que evitem les aglomeracions i es respectin els límits d’aforament permesos. Durant l’inici del desconfinament hi va haver fins a tres diumenges amb tancament de platges per excés de gent.

Estat de l’aigua i la sorra

Divendres majoritàriament assolellat i amb termòmetres de fins a 26 – 27 ºC a la primera línia de la costa. Dissabte es repetirà l’ambient serè i la temperatura seguirà força alta. Diumenge farà menys calor i a la tarda arribaran nuvolades.

Mar calmada amb marejol, i vent de sud-oest fluix al centre del dia que no molestarà l’activitat dels banyistes.

L’índex de radiació ultraviolat previst, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, serà moderat, i arribarà a set. Es recomana l’ús de protecció solar.

La temperatura de l’aigua es mou al voltant dels 26 ºC.

Podeu consultar les banderes i l’ocupació de les platges aquí.

Banderes blaves

L’11 de juny es van fer públiques les platges que aquesta temporada de bany estan guardonades amb la bandera blava, que garanteix als banyistes que l’espai marítim ha superat els exàmens de condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, de sostenibilitat, de compliment de la legislació i d’accés i atenció a persones amb discapacitat.

Malauradament, aquest any Barcelona tindrà una bandera blava menys que la temporada passada, ja que la platja de la Mar Bella l’ha perduda. En total, doncs, onejaran quatre banderes blaves a la ciutat: la de la Nova Mar Bella, el Bogatell, Sant Sebastià i Sant Miquel.

Barcelona va recuperar la temporada passada la bandera blava de la platja de la Barceloneta.