La temporada de platges del 2019 tindrà cinc platges de la ciutat amb bandera blava. La Barceloneta ha recuperat aquesta distinció, després d’haver-la perdut l’any passat a causa de la pluja. La Nova Icària també la va perdre i no l’ha poguda recuperar.

En total, aquesta temporada de bany hi haurà 97 platges catalanes amb bandera blava, que reconeixen internacionalment la qualitat de platges i ports esportius. 28 d’aquestes banderes es troben a la demarcació de Girona; 32, a Tarragona; 26, a Barcelona, i 11, a les Terres de l’Ebre. A més, 23 ports catalans també han obtingut aquesta distinció, nou dels quals són barcelonins, com el Port Olímpic de Barcelona.

El jurat internacional Bandera Blava 2019, format per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental, ha distingit cinc platges catalanes menys que la temporada anterior i totes es troben a la demarcació de Barcelona: la Kalima, a Caldes d’Estrac; Terramar i Aiguadolç, a Sitges; les Gavines, a Cubelles, i la del Coco, a Badalona.

Barcelona recupera la cinquena bandera blava

Amb la bandera blava que recupera la platja de la Barceloneta, són cinc les platges de Barcelona que tindran aquesta temporada de banys aquesta màxima distinció: també la Nova Mar Bella, la Mar Bella, el Bogatell, Sant Sebastià i Sant Miquel.

La bandera blava garanteix als banyistes que l’espai marítim ha superat els exàmens de condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, de sostenibilitat, de compliment de la legislació, d’accés i atenció a persones amb discapacitat, entre d’altres.