Tortuga babaua a la Mar Bella

La història del niu que la tortuga babaua va fer a la sorra de la platja de la Mar Bella, ha escrit ja la darrera pàgina. La nit de dissabte han nascut les últimes 10 tortugues i seguidament els treballadors del CRAM han obert el niu. Per sorpresa, s’hi han trobat cinc ous més, quatre dels quals, malauradament, no s’han eclosionat. I encara més, han localitzat una tortuga enterrada a 20 centímetres sota la sorra, que malgrat sortir de l’ou, no havia aconseguit desplaçar-se fins a la superfície. A aquesta darrera tortugueta se l’ha rescatada i se l’ha portat al CRAM per avaluar-ne l’estat de salut.

El balanç final: 56 tortugues

Dels 60 ous que es van deixar al niu la Mar Bella, n’han nascut 56 cries de manera natural. El CRAM celebra la xifra, ja que es tracta d’una posta de molt d’èxit. Ara bé, també ha estat de manera prematura per les elevades temperatures a què s’ha arribat a la sorra. En total han estat tres dies de naixements a la sorra: el primer  dia, se’n van descloure cinc; el segon, 45 més, que van ser alliberades al mar; i finalment, aquest darrer, 10 més.

I els ous del CRAM i el Zoo?

A banda dels 60 ous que han desclòs de forma natural a la platja, 17 ous es van dur al CRAM i al Zoo de Barcelona per a la seva incubació artificial. Dels nou ous del CRAM, ja han nascut les cries de cinc i quatre continuen la seva eclosió. Els vuit ous que es van traslladar al Zoo de Barcelona continuen encara la seva incubació.