Des del Carmel. Ivan Farré. @TempsBarcelona

Les tempestes estan caient amb força des de primera hora de la tarda a les comarques del Gironès i la Selva. Han deixat gairebé 50 mm a Cassà de la Selva. Aquesta banda de precipitació ha estat la més organitzada i estructurada.

A banda, en àrees pirinenques han anat descarregant nuclis convectius potents, però de caràcter irregular.

Mentre estava plovent a bots i barrals en aquests indrets del nord-est, a Barcelona tothom es preguntava ‘quan arribarien les tempestes’.

Aquestes tempestes han anat guanyant extensió i s’han anat desplaçant cap al Vallès Oriental i el Maresme, i el radar meteorològic ens mostrava alguns nuclis de color rosa, fet que ens indica forta intensitat de precipitació i possibilitat de calamarsa.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté vigent l’avís groc per intensitat de pluja aquí a Barcelona. Això significa que existeix perill moderat que puguin descarregar 20 litres en 30 minuts i provocar algunes incidències. L’avís ha pujat a taronja al Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès, fet que implica que aquest perill sigui molt alt.  Protecció Civil ha desactivat l’alerta el Pla INUNCAT però continuem en una fase de pre-alerta.

Els companys de ‘betevé el temps’ també han publicat aquesta inestabilitat als seus comptes de les xarxes socials. En Manel Cascante, ben a prop d’una potent tromba d’aigua al Montnegre… mentre que la Sarai Sarroca ho veia des de més lluny, a Molins de Rei: 

Aquestes tempestes han inundat les xarxes socials de potents ‘cumulunimbus’. Aquí us recollim els més espectaculars: