La platja de la Mar Bella ha perdut la bandera blava. Per tant, a diferència de l’any passat, durant aquesta temporada de banys, Barcelona tindrà un distintiu menys dels que atorga la Fundació per a l’Educació Ambiental mitjançant l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor a Espanya.

Fonts municipals han explicat a betevé que enguany “no es va sol·licitar” la bandera blava per a la platja de la Mar Bella a causa de la qualitat de l’aigua: per obtenir aquest distintiu, cal que aquesta sigui “excel·lent” i actualment està catalogada com a “bona”. Des de l’Ajuntament ho atribueixen a un “fenomen fortuït” per la gran quantitat de pluja caiguda en poc temps, sobretot pel temporal Gloria.

Quatre platges de la ciutat amb bandera blava

De les 27 platges del litoral barceloní que han aconseguit la bandera blava, quatre són a Barcelona ciutat. Són les de la Nova Mar Bella, el Bogatell, Sant Sebastià i Sant Miquel. A diferència de l’any passat, perd la distinció la platja de la Mar Bella, una de les zones del litoral barceloní més afectades pel temporal Gloria: va perdre un 13 % de la superfície.

Què significa la bandera blava?

La bandera blava reconeix el bon estat de les platges i garanteix als banyistes la qualitat de l’aigua, l’accés i atenció a les persones amb discapacitat o la gestió mediambiental. A tot Catalunya, han aconseguit aquesta bandera 95 platges, dues menys que el 2019. 27 pertanyen a la província de Barcelona; 27 més, a la de Girona i 41, a Tarragona. També han estat guardonats nou ports, entre els quals el Port Olímpic.