Cap a les sis del matí voluntaris del CRAM han alliberat una quarantena de cries de tortuga babaua que han nascut en les últimes hores a la platja de la Mar Bella. Aquesta és la segona nit consecutiva que en aquest punt hi neixen tortugues d’aquesta espècie.

Han nascut abans del previst

Els tècnics del CRAM les han alliberat a primera hora del matí, després d’extremar les precaucions de pluja previstes a Barcelona per aquest cap de setmana. Els ous s’han desclòs en 46 dies, molt per sota del que és habitual, és a dir, els 60 dies que acostuma a necessitar l’espècie.

Tot i això encara no s’han lliurat totes. L’equip de Clínica i Rescat del CRAM s’ha endut 13 cries per fer un estudi de l’espècie. La previsió és retornar les tortugues al mar quan siguin més grans.

Una quinzena d’ous per descloure’s

D’altra banda, encara queden una quinzena d’ous per obrir-se. Des del CRAM expliquen que si diumenge al matí no han nascut, els traslladaran al centre per estudiar per què no han pogut néixer per si mateixos.

Durant la nit de dijous van néixer cinc cries, la primera troballa documentada en una platja de Barcelona. L’endemà, la nit de divendres, la xifra es va multiplicar per cinc i ja n’eren 30. En total ja han nascut 45 cries de l’animal que va fer el niu a la platja de Bogatell el passat mes de juliol. Durant tot el temps, un equip de voluntaris del CRAM ha custodiat el niu per protegir-lo de qualsevol intrusió.