Cap a dos quarts de nou del vespre de dijous han fet eclosió 25 ous més del niu que la tortuga babaua va fer a la platja de la Mar Bella. Aquesta és la segona nit consecutiva que en aquest punt hi neixen tortugues: durant la nit de dijous a divendres en van néixer cinc, les primeres en sortir de l’ou. Ara la xifra s’ha multiplicat per cinc, i ja són 30 les tortugues babaues que han desclòs en aquest niu.

Un equip de betevé es trobava al niu justament en el moment de l’eclosió. Tan bon punt els tècnics del CRAM han detectat el naixement de les cries, les han hidratat amb sèrum fisiològic, i s’han iniciat els treballs per assistir-les. A través de l’Instagram oficial del CRAM es fa un retransmissió en directe on es poden veure aquestes cries que acaben de sortir de l’ou.

Tornar-les al mar, però sempre que sigui segur

Des del CRAM ja han assegurat que la voluntat és que totes les tortugues que han desclòs puguin entrar al mar en les properes hores. De moment, però, encara no ho faran perquè el mar està remogut i el vent bufa amb una intensitat de 20km/h. Alliberar les tortugues dins l’aigua, donada la situació del mar, podria posar-les en perill. Cap a les sis del matí, quan ja hauran passat unes hores de l’eclosió, l’equip del CRAM decidirà si les duen al mar, o si encara és prematur. Passaran la nit en custòdia sota la carpa. En cas que alguna tortuga no sigui prou madura, es faria un trasllat fins al centre del CRAM.

Operatiu especial per les pluges

Durant aquest divendres, i també el cap de setmana, es preveu que a Barcelona hi arribi un temporal que pot deixar tempestes, pluges i pedrades pel litoral. Per aquest motiu, els tècnics del CRAM s’han vist obligats a extremar la seguretat del niu per evitar que el temporal el malmeti i pugui arribar a ofegar les tortugues. Enmig d’aquest inici del temporal, quan ja començava a bufar vent a la sorra, han nascut aquestes 25 tortugues.