gimnàs

En una nova compareixença de la Generalitat s’han anunciat noves restriccions per combatre l’expansió del coronavirus, i una d’aquestes és el tancament de gimnasos del 7 al 17 de gener. Salut ha decidit endurir les mesures després d’analitzar que les dades epidemiològiques “no són bones” i, per això, durant 10 dies, el govern creu que “s’ha de fer una aturada de país”.

L’odissea dels gimnasos

L’activitat als gimnasos ha estat molt intermitent des de l’inici de la pandèmia. El primer tancament va arribar pocs dies abans que s’anunciés el primer confinament, durant l’onada de març. Entre el confinament domiciliari i les restriccions prèvies a l’estiu, els gimnasos van seguit tancats. De fet, propietaris de diversos gimnasos van mobilitzar-se en diverses ocasions a la plaça de Sant Jaume per demanar la reobertura d’aquests locals.

En una de les protestes, fins i tot, es va iniciar una vaga de fam. Finalment, la pressió va donar resultats i, a finals de juliol, van poder reobrir. L’arribada de la segona onada va propiciar, novament, que la Generalitat tornés a decretar-ne el tancament, fins a final de novembre, quan van poder reobrir i molts van omplir sales de musculació i activitats dirigies. El del dia 4 és el darrer revés per a aquest sector, que ja feia més d’un mes que estava obert.

Altres mesures que ha decidit adoptar la Generalitat durant aquests 10 dies són l’aplicació d’un confinament municipal, i no comarcal, com havia estat fins ara; a més de mantenir tancats els centres comercials durant tota la setmana, i els comerços no essencials el cap de setmana.

Ni tan sols els grans se n’escapen

Les grans franquícies també patiran les conseqüències d’aquestes mesures. El director corporatiu de la cadena Anytimefitness ha assegurat a betevé que es tracta d’un avís indiscriminat, sense gaires explicacions ni la possibilitat d’opinar. També denuncien una manca de criteri en relació amb altres sectors, com el de la mobilitat o la restauració.

Veuen que ens estem enfonsant i en lloc de llençar-nos un nus ens han enviat una soga
Adrià Santamaria, director corporatiu Anytimefitness

Santamaria demana més ajudes pel sector, sobretot pels petits negocis i assegura que des de la patronal s’iniciaran demandes contra les noves mesures. Tanmateix estan estudiant un pla per donar serveis a l’aire lliure o bé una anul·lació de les quotes als clients.

Quart tancament consecutiu

La cadena de gimnasos DIR ha anunciat en un comunicat que tanca els seus establiments per quarta vegada. El seu director, Ramon Canela, considera que aquesta mesura “és un nou exemple de la falta d’estratègia de la Generalitat” i avisa que “pot portar a situacions insostenibles a molts gimnasos“. Des de l’empresa, recorden que el sector contribueix a la millora de la salut de la població i demanen una major transparència en els criteris que han portat a adoptar aquesta restricció.