Entre les noves mesures per frenar la covid a Catalunya, la Generalitat ha decidit fer efectiu el tancament de centres comercials i gimnasos, una clausura que se suma a la que ja es ve fent des de fa 15 dies els restaurants, bars i centres d’estètica. A més a més, també s’ha anunciat la pròrroga del tancament de bars i restaurants arreu de Catalunya durant 15 dies més amb aquestes noves restriccions.

Afectacions als gimnasos i competicions

Se suspenen totes les activitats esportives i els entrenaments, tret dels centres d’alt rendiment, però els gimnasos han de tancar. També s’han ajornat totes les competicions esportives previstes a Catalunya, amb l’excepció de les competicions oficials estatals i internacionals, que s’hauran de fer sense públic.

Centres comercials i comerços de més de 800 metres quadrats

Queden suspesos els serveis que impliquin contacte personal proper, tret dels que siguin serveis sanitaris essencials. Tots els centres comercials, recintes comercials i comerços de més de 800 metres quadrats queden tancats durant 15 dies. Només podran funcionar els comerços i botigues de menys 800 metres quadrats. En el cas de ser dins d’un centre comercial, els establiments podran obrir si no excedeixen aquesta superfície i si tenen accés independent i directe des de la via pública. En aquests recintes, l’aforament no podrà superar el 30 %.

Pròrroga del tancament de bars i restaurants

A més, també es prorroga el tancament al públic de bars i restaurants. Això sí, es manté el servei de menjar a domicili o de recollida a l’establiment i s’amplia fins a les 23 h.

Es tracta d’unes restriccions que s’aplica a partir d’aquest divendres, conjuntament també amb el confinament perimetral per municipis del cap de setmana i el confinament a Catalunya durant la resta de la setmana.