La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat “una aturada de país de 10 dies” com a mesura per frenar el nombre elevat de contagis i la pressió assistencial dels hospitals. El govern ha decidit establir un tancament municipal perimetral a partir del 7 de gener i fins al diumenge 17, i també s’han anunciat restriccions als comerços, centres comercials i gimnasos.

A partir de dijous, per tant, tot el comerç no essencial haurà de tancar durant el cap de setmana. Entre setmana, els comerços de més de 400 metres quadrats i els centres comercials també hauran d’abaixar la persiana. Vergés també ha anunciat el tancament de gimnasos i només es permetran les activitats esportives a l’aire lliure.

La restauració seguirà oberta oferint àpats de 7.30 a 9.30 h i de 13.30 a 15.30 h i el sector cultural tampoc no patirà restriccions noves. Teatres, cinemes i auditoris podran seguir oberts amb un 50 % de l’aforament. Pel que fa a la tornada a l’escoles, es reprèn l’activitat el dilluns 11 de gener, tal com s’havia anunciat.

S’avança la vacunació a tot el personal sanitari

Pel que fa als períodes de vacunació, la consellera de Salut ha destacat que es vacunarà a tots els professionals sanitaris que actuen en primera línia i no només al personal que treballa en residències. La mesura arriba un dia després que Salut anunciés que començaria a administrar les dosis de Pfizer cada dia, incloent-hi els dies festius.

Durant la roda de premsa, Vergés també ha anunciat que entre les primeres 48 hores es van presentar 3.600 sol·licituds de personal d’infermeria voluntaris per administrar vacunes anticovid. A dia d’avui destaca que ja en són 6.000.

“Mesures de molt impacte a curt termini”

D’altra banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha destacat que els casos diaris se situen per sobre dels 2.400, lluny de l’objectiu marcat per Salut. “El que buscàvem eren mesures de molt impacte en un curt termini de temps i, per això, l’objectiu és reduir el ritme de país”. Actualment el risc de rebrot se situa per sobre de 500 punts. A més, els hospitals han començat a habilitar més àrees d’atenció a malalts de coronavirus.

A la roda de premsa també hi han participat la subdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé, i el comissari Miquel Esquius.