Entrenaments guia futbol
@FCF_cat

La Federació Catalana de Futbol ha publicat aquest dilluns, 16 de març, a la seva pàgina web una guia d’entrenaments a casa per a tots els seus federats i federades. Ho faran amb una sèrie de quatre entregues amb la qual volen que els futbolistes amateurs mantinguin la condició física durant el període d’emergència sanitària per la covid-19.

Entrenaments amb circuits complerts

El pla de treball creat per la Federació Catalana de Futbol ha estat dissenyat per l’àrea esportiva de l’entitat, amb la col·laboració del preparador físic de les seleccions catalanes, Andrés González. Amb ell es busca que els jugadors puguin mantenir la forma física fins que puguin tornar a la competició. La guia la formen diversos circuits complerts dirigits a jugadors  i jugadores de futbol i futbol sala, així com també a àrbitres.

 

Amb aquest programa es pretèn millorar “els nivells de força de l’esportista i produir una important despesa calòrica, amb una pauta numerada d’exercicis multiarticulars per treballar tot el cos, que combinen la tonificació muscular amb una part central d’intensitat cardiovascular i component metabòlic.”

entrenaments futbol coronavirus
@FCF_cat

En què consisteixen les sessions

Cada sessió conté dos circuits diferenciats amb sis estacions per realitzar en tres o quatre sèries, d’entre vuit i 12 repeticions en cada moviment. Les sessions són de caràcter diari i rotatori, i estan programades per dur a terme al llarg d’una setmana. Un cop completades, es pot reiniciar novament la rutina retornant a la primera.

Aquesta proposta de la Federació Catalana de Futbol arriba després que en els últims dies, i a través de les xarxes socials, hagués pogut veure com diversos esportistes fan les sessions d’entrenament a casa seva. És el cas dels jugadors del FC Barcelona i del RCD Espanyol, que han mostrar com mantenen la forma física.
En el cas dels esportistes de casa nostra, la nedadora Jèssica Vall i el waterpolista Fran Fernández han reconegut que costarà tornar a agafar la forma, ja que en el seu cas, esportistes aquàtics, la manca de poder entrenar en una piscina els complica la preparació. De la seva banda, els entrenadors barcelonins de futbol de Tercera Divisió consideren que l’aturada perjudicarà els seus interessos i que caldrà fer una pretemporada abans de reprendre la competició.
entrenaments futbol coronavirus 2
@FCF_Cat