La suspensió momentània de la Tercera Divisió afecta els quatre equips de la ciutat: Sant Andreu, Europa, Horta i Sants. Les dues setmanes en què s’ha aturat la competició es traduïa en tres jornades sense disputar, ja que hi havia una intersetmanal.

Perjudici físic

En el que estan d’acord tots els entrenadors de Tercera barcelonins és en el fet que aquesta aturada els afecta negativament. David Vilajoana, tècnic del CE Europa, ha assegurat que aquesta aturada serà perjudicial pel to físic dels seus jugadors. I com més llarga sigui, més perjudicial serà. Vilajoana creu que els equips estaran obligats a fer una mini pretemporada i que això es notarà a les cames dels futbolistes. Pel que fa a Mikel Azparren, entrenador de la UE Sant Andreu, valora positivament que aquesta aturada potser els permeti recuperar algun dels molts lesionats que tenen a la infermeria, però reconeix que els trenca la bona dinàmica que portaven i la velocitat de creuer que duien, amb 16 punts dels últims 18.

Confinament sense entrenament

Amb l’afegit del confinament, els entrenadors encara ho veuen més negre. Sense possibilitat d’entrenar els jugadors, Raúl Matito, tècnic de la UA Horta, no podrà aprofitar aquestes setmanes per implantar el seu llibre d’estil ni per intentar aixecar la moral dels seus jugadors. Matito fa tres setmanes que es va fer càrrec de l’equip blanc-i-negre en substitució de Nacho Castro i només ha pogut dirigir l’equip dues jornades. Però si hi ha algú que ja sap que és això del confinament és Tito Lossio. El míster de la UE Sants viu a Igualada i fa dies que no pot sortir de la ciutat. Lossio apel·la a la professionalitat dels seus jugadors per no perdre la forma física. De la mateixa manera, el Sant Andreu ho ha deixat a mans de Dani de Paco, el preparador físic de l’equip, que farà unes pautes perquè els quadribarrats puguin seguir treballant encara que sigui sense moure’s de casa.

Neguit amb el futur

Una altra preocupació és saber que passarà amb la Lliga de Tercera Divisió. Amb rumors de finalitzacions de campionats a tota Europa, el neguit colpeja tots els equips. Sant Andreu i Europa, tots dos en play-off a hores d’ara, temen que la competició pugui quedar deserta i no puguin lluitar pel somiat ascens a Segona Divisió B. A l’altre cantó hi ha el Sants. Cuer a la classificació, Tito Lossio no consideraria just que s’acabés la Tercera amb la classificació actual, ja que ells han jugat primera i segona volta amb els equips més potents, mentre els seus rivals per la salvació no ho han fet. L’Horta, en canvi, a mitja taula i amb el descens a 11 punts, és qui menys ha de patir pels possibles escenaris.