Els esportistes aquàtics veuen molt més afectat el seu rendiment a causa de l’aturada d’entrenaments i competicions. La Jessica Vall, nedadora del CN Sant Andreu, el Jordi Jou, entrenador del CN Sant Andreu i el Fran Fernández, jugador de waterpolo del CN Atlètic-Barceloneta expliquen les seves sensacions.

La manca d’aigua, el principal problema

La constància en la preparació física d’un esportista és vital. I si es tracta d’un nedador o d’un waterpolista encara ho és més. Amb l’aturada de les competicions a escala mundial pel coronavirus, els esportistes aquàtics han vist frenada en sec la seva progressió, a més a més, amb el Jocs Olímpics de Tòquio en l’horitzó. Alguns esportistes han optat per entrenar-se a casa amb allò que poden. Però d’altres necessiten una piscina per poder desenvolupar-ho. És el cas de la Jessica Vall i el Fran Fernández.

L’aspecte psicològic, clau

Una aturada d’uns 15 dies pot fer perdre el treball d’un mes i mig o dos en el cas dels esportistes aquàtics. És per això, que figures com el Jordi Jou, entrenador del CN Sant Andreu, intenten buscar alternatives per mantenir actius els seus esportistes. I cal no oblidar l’aspecte psicològic, ja que aquest canvi tan dràstic de rutines pot afectar el nedador o el jugador. A més, tenint en compte que aquest any es disputen, de moment, els Jocs Olímpics de Tòquio i que una aturada d’aquestes característiques implicarà concentrar més càrrega en poc temps.