Els 27 punts verds de Barcelona han tancat des d’aquest dilluns, també els que són mòbils, per prevenir l’expansió del coronavirus. L’Ajuntament demana que els ciutadans emmagatzemin a casa aquests residus fins que es torni a obrir el servei.

Alhora s’ha suspès el servei de recollida de mobles i trastos vells a tota la ciutat. Tot i això, es mantenen alguns equips de treball per evitar que s’acumulin residus voluminosos al carrer. La recollida als establiments s’adaptarà proporcionalment a la reducció de l’activitat comercial.

El personal de neteja de la ciutat fa torns

El personal de neteja de la ciutat fa torns per garantir el servei mentre durin les mesures de contensió del virus i per protegir els treballadors i treballadores del servei. L’Ajuntament assegura que la recollida de residus està garantida, així com la neteja dels carrers. Hi ha 625 persones que treballen de dilluns a dissabte per mantenir la ciutat neta. S’ha decidit prioritzar les zones de recollida de residus sense contenidors com es fa a Sarrià, també el buidat de les papereres, la neteja dels voltants dels contenidors i la neteja a l’entorn dels hospitals i mercats d’alimentació.

També es manté la recollida d’animals morts quan sigui necessari, “amb aplicació de totes les mesures de prevenció per al personal del servei”.

Com a mesura de prevenció, l‘Ajuntament també ha tancat aquest dilluns l’accés a les platges de la ciutat.