Toc d’alerta del Ministeri de Sanitat el primer dia laborable després de l’estat d’alarma. El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha advertit que els primers dies de confinament pel coronavirus “seran divertits”, però que a mesura que avancin les setmanes serà cada vegada més difícil i que “caldrà mantenir la tensió i aguantar fins al final”. Ha posat èmfasi en què “això ha de durar 14 dies com a mínim” i en la necessitat d’acabar la quarentena fins al darrer moment per no fer que “tot l’esforç se’n vagi en orris”. Per això, insta a trobar maneres per portar el millor possible aquest període.

Simon ha assegurat que “sabem com combatre el virus i les mesures que ens permetran vèncer-lo”. Ha assegurat que, si seguim les recomacions, és molt probable que l’impacte sigui “ràpid i dràstic”. Pronostica que els efectes del confinament es començaran a notar d’aquí a quatre jornades, tot i que avisa que els casos podran seguir augmentant encara durant els propers 10 dies.

I en aquest sentit ha posat l’accent en la necessitat de seguir les pautes donades que “ja no són només recomanacions” i en què la població de risc s’autoprotegeixi.

Espanya suma 1.000 positius més i arriba a 8.744 casos de coronavirus

Les últimes dades del Ministeri de Salut eleven fina 8.744 el número de positius pel coronavirus a Espanya. Segons ha informat Fernando Simón, les darreres 24 hores s’han sumat un miler de casos més i el número de morts ha arribat a l’estat als 297. Això situa la taxa de mortalitat al voltant del 3 %.
Pel que fa als malalts, dels 8.744,  3.215 estan hospitalitzats i, d’aquests, 410 es troben a les unitats de cures intensives. També s’ha volgut posar l’accent en què ja s’han donat 521 altes a persones que han superat el virus.

Novetats en la comunicació de dades

El Ministeri de Sanitat ha informat que, a partir d’aquest dilluns, s’informarà de les dades de noves infeccions, defuncions i altes només una vegada al dia. La transmissió d’informació de cada dia es tancarà entre les 8 i les 9 hores de cada vespre i aquestes xifres són les que es faran públiques l’endemà al matí.