Casal dels Infants del Raval

El Casal dels Infants està fent mans i mànigues per mirar de garantir que cap persona vulnerable no es quedi sense els recursos mínims d’alimentació i d’higiene després de la posada en marxa de l’estat d’alarma a tot l’estat per l’emergència del coronavirus.

Preocupació per als més vulnerables

Des del Casal dels Infants estan fent tot el possible per assegurar-se que tota la gent del barri, ja sigui del Raval, del Besòs, de la Mina, Sant Adrià, Salt, Badalona o Santa Coloma —els territoris on actuen— sigui atesa després de la crida al confinament feta per les autoritats.


L’entitat vol que totes les famílies estiguin connectades per telèfon amb les educadores per si tenen algun problema, especialment si aquest està relacionat amb l’alimentació o amb la higiene; i intenten assegurar-se que els usuaris tinguin totes les necessitats bàsiques cobertes. Per exemple, pel que fa a l’alimentació, ja estan en contacte amb l’Ajuntament per mirar d’informar els beneficiaris de les beques menjador de quina manera han d’accedir a les targetes moneder, que els servirà per cobrir l’àpat que els infants tenien assegurat als centres educatius.

També les educadores estan constantment en contacte amb els joves de pisos assistits per informar-los de com han d’actuar durant el confinament i confirmar que no tenen cap problema afegit.

Els directors de cada centre del Casal dels Infants estaran també contínuament connectats per si han de fer front a qualsevol contingència.

Cartells informatius

Tot i la feina telemàtica i telefònica, els responsables del casal també estan penjant cartells a les portes dels seus locals amb tota la informació necessària i, així, procurar que cap usuari no es quedi enrere.

Crida des de Save the Children

L’organització demana a les administracions que tinguin en compte els efectes de confinament en les famílies més vulnerables. Creuen que les mesures engegades per part de les administracions com el tancament dels centres educatius, si bé són necessàries, “poden arribar a tenir conseqüències socials especialment perjudicials cap a les famílies que viuen en situació de pobresa, a qui afectarà de manera més intensa i extensa”. Així ho ha explicat el director de Save the Children, Andrés Conde, en un vídeo que l’organització ha fet públic avui. 

Des de l’ONG temen que les conseqüències econòmiques negatives de la pandèmia l’acabaran patint amb major intensitat els més vulnerables. Una situació que es pot acabar traduint en impagaments de factures, lloguers o hipoteques. En aquest sentit demanen que es posi en marxa una moratòria en els venciments dels préstecs familiars.