NOVA APLICACIÓ: App de CatSalut per detectar coronavirus

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha posat en marxa l’app 061, una nova eina per facilitar la informació sobre el coronavirus. A través de la seva app (061 CatSalut Respon) ha habilitat un qüestionari que permet conèixer si l’usuari compleix els criteris d’infecció de la covid-19. Tal com especifica en la mateixa app, es tracta d’una eina elaborada a través dels protocols actuals, i en funció de la situació, també a través de l’app, s’informa dels passos a seguir.

Com accedir al test del coronavirus?

El primer que cal fer és descarregar l’aplicació en el dispositiu mòbil. Un cop fet això, quan s’hi entra, l’usuari ha de facilitar el seu número de telèfon, i accedir així a una primera pantalla en què es pregunta si l’usuari creu que necessita anar a urgències. A la pantalla hi ha un gran botó per facilitar la trucada al servei i, més avall, hi ha cinc icones petites entre les quals figura una “i” d’informació. Per accedir al test sobre la covid-19 cal clicar en aquesta icona i seleccionar la primera de les opcions que s’ofereixen. Després, una vegada llegida l’explicació introductòria sobre el test, ja s’hi pot accedir amb un clic a l’enllaç a la part inferior.

Les primeres dues preguntes fan referència als contactes que ha pogut tenir l’usuari (tant a l’hora de viatjar com de relacionar-se amb persones de risc). Després es pregunta pels símptomes. I, finalment, en funció de les respostes, s’informa dels passos a seguir. Un dels objectius de crear aquest qüestionari és no saturar els telèfons d’emergències 061 i 112.