federació
@CE_Jupiter

La Federació Catalana de Futbol ha confirmat que dona per acabades les competicions que depenen de l’entitat. Això vol dir de Primera Catalana en avall i tot el futbol base. La decisió s’ha pres a causa de la pandèmia del coronavirus.

La federació convocarà un referèndum per decidir com s’acaba la temporada

Ha estat en una reunió de la junta directiva de la FCF que s’ha arribat a aquest acord, que tenia el suport de la gran majoria del futbol territorial. De fet, aquesta decisió va en la línia de la qual va proposar la Federació Espanyola de Futbol, que també afectaria a Segona B i Tercera. També s’ha tingut en compte la recomanació feta per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

Un cop adoptada aquesta decisió de donar la temporada per finalitzada, ara falta saber com es tanquen les diferents Lligues. La Federació vol que siguin els clubs els qui ho decideixen mitjançant un referèndum. Sobre la taula hi ha dues opcions. Una primera que es declara la temporada com a nul·la i la segona que és fer un sistema d’ascensos i descensos. Això és el que hauran de decidir el clubs de futbol territorial en els propers dies.

La FCF també ha decidit que mantindrà les subvencions previstes i les ajudes als clubs més afectats per la covid-19. També estudiarà la confecció d’un programa econòmic de congelació de les quotes per a la temporada 2020-2021. Un estudi que es presentarà en la pròxima Assemblea General de la Federació Catalana de Futbol.

El comunicat de la FCF

Aquest és el comunicat íntegre fet per la Federació Catalana de Futbol

La Federació Catalana de Futbol ha celebrat aquest dijous la reunió telemàtica de la junta directiva corresponent al mes d’abril, amb els següents acords:

  • Donar per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019-2020 que depenen de l’FCF, en les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja, atenent a la recomanació emesa en el dia d’avui per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, a proposta de la Mesa Sectorial de l’Esport de Catalunya.
  • Obrir al llarg de les properes setmanes una consulta entre els clubs catalans per conèixer la seva opinió sobre la conclusió dels campionats, abans d’adoptar una resolució de forma posterior.
  • Continuar amb l’estudi i confecció del programa econòmic de congelació i reducció temporal de les quotes federatives a clubs i federats de cara a la pròxima temporada 2020-2021, així com d’ajut a la tresoreria dels clubs. La presentació d’aquest paquet de mesures compensatòries es realitzarà en l’Assemblea General de l’FCF, i en el supòsit que no es pugui celebrar en les dates habituals amb motiu de la situació a causa de la covid-19, es donarà a conèixer amb anterioritat a l’inici de les competicions.