lliga
Tècnica de laboratori al Catlab

Des que es va aturar la Lliga a causa de la pandèmia del coronavirus, un dels gran interrogants ha estat com es gestionarà el retorn a la competició. Primer els jugadors hauran de tornar als entrenaments i serà després quan es repreguin els partits.

La Lliga vol tenir les màximes garanties

Totes les parts implicades, Lliga, Federació, jugadors, tècnics i personal dels clubs, volen tenir el màxim de garanties sanitàries per començar a treballar. En aquest sentit, la Lliga ja ha comunicat als serveis mèdics dels clubs que de cara a la pròxima setmana, el dijous 28 d’abril seria el primer dia, els jugadors hauran de passar tests PCR. Aquest seria el pas previ al protocol que va marcar la Lliga per començar entrenaments. Es tracta de descobrir si hi ha algun futbolista infectat abans de començar les sessions.

Els entrenaments, la primera o segona setmana de maig

Des de la Lliga ja s’ha avisat als clubs que aquestes proves de control s’hauran d’anar repetint durant el període dels entrenaments i també un cop hagin començat els partits. De fet, el jugadors ja han deixat clar que prioritzen la salut a la competició i, que, per tant, no volen córrer cap risc.

Tot i que encara no hi ha res confirmat oficialment, hi ha dues dates que sonen amb força per començar els entrenaments. Serien els dilluns 4 o 11 de maig. Un mes després podria començar la competició.