El Sant Jordi 2020 està clarament condicionat pel confinament decretat per l’estat d’alarma pel coronavirus. A l’Hospital Vall d’Hebron, però, han dedicat la festivitat als pacients que estan ingressats i no poden ser visitats per tots els familiars. Les infermeres i zeladors han repartit un llibre a cada un d’ells i un missatge d’ànim fet per un ciutadà anònim que es converteix en un una rosa de parer.

Missatges amb cor

Els responsables de l’hospital i Ferrocarrils de la Generalitat han impulsat la iniciativa Missatges amb cor en el marc de la campanya “#AjudemElsHerois” que reivindica l’esforç que tothom està fent durant la pandèmia. Els ciutadans que hi vulguin participar poden deixar missatges d’ànim als pacients, dibuixos o fotografies mitjançant el web del Vall d’Hebron. Una part d’aquests missatges s’han plasmat en una cartolina amb la qual es pot confeccionar una rosa de papiroflèxia i que han rebut totes les persones ingressades. A més, el centre hospitalari ha rebut una donació de 1.000 llibres de la Central de Préstecs del Servei de Biblioteques de la Generalitat que s’han distribuït entre els pacients.

Roses solidàries

L’Hospital Vall Hebron també ha dut a terme la campanya de roses solidàries contra el coronavirus. Els ciutadans poden fer una aportació econòmica de cinc euros al web i, a canvi, adquireixen una rosa virtual que es pot personalitzar i enviar a una persona.

5.000 roses per als sanitaris del Clínic

En un altre hospital de la ciutat, el Clínic, l’associació cultural Amics del Kitty’s en col·laboració amb el Gremi de Floristes han regalat 5.000 roses al personal sanitari, pacients i familiars del centre. La intenció ha estat apropar Sant Jordi al centre hospitalari i agrair l’esforç durant la pandèmia de la covid-19.