L’alcaldessa Ada Colau ha participat aquest dijous en la campanya “Roses contra l’oblit”, de la fundació Amics de la Gent Gran. A diferència d’altres anys, aquest Sant Jordi l’alcaldessa ha mantingut una conversa amb una persona gran a través d’una videoconferència des de l’Ajuntament de Barcelona, a causa de l’emergència sanitària pel coronavirus. L’alcaldessa s’ha compromès amb aquesta persona a lliurar-li una rosa i un llibre personalment quan s’aixequi el confinament per la covid-19. El president Quim Torra també ha participat en la campanya conversant amb una persona d’edat avançada.

La campanya “Roses contra l’oblit” es porta a terme des de l’any 1998 i el seu objectiu és lluitar “contra l’edatisme i els estereotips que envolten les persones grans”. Carles Barbero, responsable de premsa d’Amics de la Gent Gran, ha explicat a betevé que aquest Sant Jordi han hagut de canviar el format i en lloc de fer visites presencials han organitzat un dispositiu de trucades amb 2.600 persones voluntàries. Aquests voluntaris han fet arribar telefònicament poemes i relats a les 2.000 persones grans que formen part de l’entitat. Per fer-ho han comptat amb una guia de psicòlegs per veure com encarar la conversa. Des de la fundació també han enviat rams de flors a 22 residències perquè les situïn a un lloc visible dins dels centres.

A la campanya també hi han participat personalitats del món de la cultura i la societat civil com Carme Ruscalleda, Judith Mascó, Lloll Bertran, Eduard Farelo o Arcadi Oliveres.