El col·lapse del web per demanar les ajudes als autònoms i el posterior anunci del govern que els diners s’havien esgotat han suposat una altra galleda d’aigua freda per als treballadors per compte propi, que qualifiquen de caòtica la situació. Ara, veuen amb bons ulls l’obertura d’una nova línia d’ajudes (encara sense concretar), però demanen que les coses es facin de forma diferent.

La presidenta de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAC, Sandra Zapatero, reclama que s’organitzi per sectors. Això evitaria l”allau de peticions” i el col·lapse del sistema, que era “previsible”. Zapatero vol que siguin ajudes “amb requisits i fonamentades” i que no es faci una línia de suport “oberta a l’univers”. Defensa que, si ja s’han donat ajudes a la restauració o els centres d’estètica, ara es tinguin primer en compte els treballadors amb més vulnerabilitat econòmica que encara “no han rebut cap ajuda”.

Reclamen moratòries d’impostos

Des de l’inici de la pandèmia, els autònoms reclamen al Govern espanyol moratòries en el pagament de quotes i impostos, que depenen de l’executiu central. Segons Sandra Zapatero els crèdits i les línies d’ajuda que s’han aprovat fins ara són solucions a curt termini i ara, afirma, “el que necessitem són ajudes de llarga durada”. Afegeix que la situació és dramàtica.

A la petició s’hi suma també la Generalitat, que demana que s’abordi amb celeritat un pla de xoc que, entre altres coses, inclogui una moratòria dels impostos i cotitzacions socials.