El web per demanar les ajudes als autònoms anunciades pel govern català s’ha col·lapsat aquest dilluns al matí, quan s’ha obert el termini de sol·licituds. Un missatge a l’inici de la sol·licitud alertava els usuaris que “per alta saturació a les plataformes, en aquests moments es poden produir talls en el servei de tramitació”.

La demanda elevada d’autònoms que volien completar els tràmits durant tot el dia ha estat tant gran que, a partir de les 16 h aproximadament, el Departament de Treball ha interromput aquest procés en línia. L’ha posposat a partir de les 9 h d’aquest dimarts. En el moment de l’aturada de la tramitació, Treball ha informat que ja s’havien tramitat correctament 3.543 sol·licituds, de les 10.000 previstes.

Amb tot, a les xarxes socials, molts usuaris s’han queixat durant aquest dilluns de la situació de col·lapse:

El govern català ha destinat una partida de 20 milions d’euros als treballadors per compte propi que estiguin afectats per la crisi del coronavirus. Rebran un ajut de 2.000 euros, segons l’ordre estricte en què s’hagi completat el tràmit. A través de Twitter, molts usuaris han criticat aquest criteri de sel·lecció d’ajuts -per ordre d’arribada- ja que, asseguren, només se’n podran beneficiar els 10.000 primers a fer-la.

L’allau de peticions també va saturar la pàgina per demanar els ajuts municipals el mes de maig. I fa menys de 15 dies, també va haver-hi problemes al web des del qual es tramitaven les subvencions per a negocis de restauració i centres d’estètica.

Demanen que els autònoms no llencin la tovallola

Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, la seva presidenta, Sandra Zapatero, demana als autònoms que estan intentant tramitar l’ajut, paciència. Zapatero assegura que el web va enregistrant les demandes dels usuaris encara que de forma molt lenta i, per tant, cal insistir en el procés i demana que els autònoms no llencin la tovallola.