Més d’un miler i mig de manifestants en representació de la gran majoria de federacions esportives d’arreu de Catalunya, l’esport universitari i els empresaris de gimnasos han reclamat aquest dimecres al migdia a la plaça de Sant Jaume poder reprendre l’activitat. Asseguren que l’esport és un servei essencial i que, per tant, no forma part del problema sinó de la solució a la pandèmia provocada pel coronavirus.

L’esport és segur

Cap a les 13.15 h el sector de l’esport ha llegit un comunicat en el qual alerta que els efectes del tancament per la pandèmia són demolidors i poden posar en perill l’existència de moltes entitats esportives i, per tant, també el futur del teixit esportiu del país.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha insistit a reivindicar que la pràctica de l’esport és segura i ho demostren, assegura, les baixes xifres de contagis, que, tot apunta, no superen el 0,28 % a tot l’estat.

En el comunicat també es posa sobre la taula que s’està privant la població d’accedir a la salut perquè, diuen, l’activitat física repercuteix directament a tenir un sistema immunitari més fort davant de malalties com la covid-19.

El govern treballa per reobrir-lo aviat

Els representants de les entitats esportives s’han reunit al Palau de la Generalitat amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras. L’executiu català ha expressat la seva comprensió per la “situació complicada, fins i tot límit”, a causa del tancament de clubs i gimnasos, tal com apunten fonts de la conselleria. Per això, i atesa l’estabilització dels contagis, Budó s’ha compromès a treballar perquè el sector “pugui reobrir i recuperar una certa normalitat com més aviat millor“.

reunió esport budó palau generalitat
font: Presidència