taula restaurant noves restriccions

Restaurants, bars, cafeteries, centres d’estètica i altres sectors econòmics afectats per les restriccions per contenir els contagis de la covid-19 podran demanar ajuts econòmics a partir d’aquest dimecres a les 9 h del matí. La convocatòria de la concessió d’una línia de subvencions de 40 milions d’euros per a la restauració i els centres d’estètica i bellesa ja està publicada al DOGC.

Es tracta de mesures d’urgència que el govern de la Generalitat va aprovar el 20 d’octubre passat per pal·liar els efectes econòmics del tancament temporal de negocis per frenar la pandèmia. Les ajudes estan destinades a autònoms i petites i mitjanes empreses i tenen un import màxim de 1.500 euros per beneficiari. El termini per fer la petició és de 15 dies o fins que s’esgoti el pressupost de 40 milions d’euros i s’articularà a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Com es tramita la sol·licitud?

Les subvencions es concediran per ordre de presentació i s’ha de tramitar de manera telemàtica, amb l’idCAT Mòbil, el DNI electrònic o bé el certificat digital, a través del web de la CCAM.
La documentació que s’ha d’entregar és:
  • Declaració responsable
  • Una fotografia de la façana de l’establiment
  • Una fotografia de l’interior de l’establiment

Es poden sol·licitar ajudes per qualsevol despesa que s’hagi tingut des de l’1 de gener del 2020, de la qual es disposi de factura. Inclou lloguers, subministres, compra de productes i mercaderies o despeses de gestoria, entre d’altres.