meritxell budó pere aragonès govern Palau Generalitat

El govern de Catalunya impulsarà un altre paquet d’ajudes per als autònoms que disposarà d’un “mecanisme legal més àgil” per evitar el col·lapse de la primera convocatòria. Així ho ha acordat l’executiu en una reunió d’urgència celebrada aquest dimarts a palau, després que la primera línia d’ajudes s’hagi esgotat en poc més de 24 hores. L’objectiu és que aquests treballadors més perjudicats per la pandèmia rebin suport econòmic “amb la major urgència” i “de manera regular en el temps mentre duri la pandèmia”.

D’aquesta manera, la Generalitat busca esmenar els errors del sistema inicial. Després de la saturació del web per tramitar les ajudes, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès; la consellera portaveu, Meritxell Budó, i els consellers Chakir el Homrani i Jordi Puigneró s’han trobat per analitzar el succeït. El govern admet que el sistema inicial, que preveia ajudes només per als 10.000 primers sol·licitants, “no ha funcionat com esperava” i per això demana disculpes.

Per evitar repetir errors, la Generalitat crearà un equip de treball coordinat per Pere Aragonès, vicepresident amb funcions de president i, alhora, conseller d’Economia i Hisenda.

Demana més acció a l’Estat

Després d’admetre que no hi ha diners suficients per ajudar tots els sectors afectats per la crisi sanitària i econòmica, l’executiu català en culpa en part el Govern espanyol. En aquest sentit, continua exigint-li que abordi amb celeritat un pla de xoc que, entre altres coses, inclogui una moratòria dels impostos i cotitzacions socials.

“En l’àmbit laboral, cal que l’Estat ofereixi solucions immediates als treballadors i treballadores afectats pel bloqueig en la tramitació dels ERTO, el cobrament del subsidi d’atur i l’ingrés mínim vital”, afegeix el govern català.