mascaretes en farmàcia

(ACN) L’IVA de les mascaretes s’abaixarà del 21 % actual al 4 %, segons ha anunciat al Congrés la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. Segons ha dit, el Govern aposta per aquesta mesura perquè és un executiu “sensible, atent als problemes de la gent i responsable”. Es tracta d’un producte d’ús obligatori a Catalunya des del juliol, per frenar els contagis de coronavirus.

La decisió s’adopta, segons Montero, un cop la Comissió Europea ha confirmat que “no obrirà procediment d’infracció” a l’Estat per incomplir la directiva comunitària”, encara que la rebaixa tiri endavant. Aquesta confirmació calia “perquè l’IVA de les mascaretes està regulat per normativa comunitària, que prohibeix aplicar tipus reduïts a aquest producte”.

Rebaixa del preu

L’executiu de Sánchez aprovarà la rebaixa de l’IVA el pròxim dimarts mitjançant un reial decret. Montero ha advertit que el seu govern “estarà vigilant” per “assegurar que la rebaixa de l’IVA es tradueix en una rebaixa del preu, i no en un major marge empresarial”. També ha anunciat que abaixarà de nou el preu màxim de venda al públic de mascaretes quirúrgiques. Aquest dijous la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments abordarà la qüestió a l’ordre del dia.