La Maria Cinta Méndez ens presenta el cas de la Gemma Grau, de 44 anys. Té dos fills, de cinc i nou anys, i ha treballat tota la vida en el sector del disseny gràfic. Ara fa tres setmanes que està a l’atur, però, durant el primer confinament, l’empresa on treballava des de feia dos anys es va veure obligada a fer un ERTO.

Després d’uns mesos teletreballant des de casa, al maig es va reincorporar a l’oficina, juntament amb altres companyes. Els van anticipar les vacances perquè el rumb no es redreçava i al juliol els van tornar a aplicar un expedient temporal de regulació d’ocupació. Una situació que la Gemma explica que va viure amb molta “incertesa“.

Poques ofertes

Actualment, “no estic ingressant res“, explica Grau, que ha de sobreviure gràcies als seus “estalvis”. Mentrestant, està actualitzant el seu “book”, alhora que persisteix en la recerca de feina a través de plataformes com Infojobs, Linkedin o Fashion, entre d’altres. Malgrat tot, la Gemma es mostra desanimada perquè “hi ha molt poques ofertes” i la majoria van adreçades a becaris o ofereixen condicions molt precàries.