Discoteques i bars musicals tornen a obrir el 21 de juny amb mesures específiques del Procicat per l'oci nocturn
Les begudes no podran ser consumides a la zona de ball, només es podrà beure a la barra.

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON) considera “inconstitucional” el tancament dels locals d’oci nocturn decretat per la Generalitat per frenar els brots de coronavirus. La patronal catalana creu no s’han seguit “els tràmits preceptius” i que les mesures haurien d’haver estat ratificades per un jutge, com es va fer amb les restriccions decretades el 17 de juny. Per això, han presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La FECALON considera que les restriccions imposades pel govern català suposen una vulneració del dret fonamental de llibertat d’empresa, un dret que afirmen que deriva del de la dignitat de les persones i del d’igualtat. Per això, reclamen al TSJC que hi hagi un “equilibri” amb el dret a la salut.

Els representants de l’oci nocturn remarquen que “no s’ha produït cap brot a Catalunya en seu de discoteques, bars musicals o sales de festa” i critiquen que la norma és “confusa i arbitrària”, perquè afecta igual totes les províncies malgrat tenir xifres de contagis diferents.

Per acreditar la situació, la FECALON ha aportat diversa documentació, com la guia de mesures adoptades, una aplicació per seguir la traçabilitat dels possibles casos o el pla de contingència presentat al Procicat, que denuncien que encara no ha obtingut resposta.

La patronal també al·lega “danys irreparables” en l’àmbit econòmic i remarca que en depenen més de 3.600 establiments i 37.000 treballadors. En aquest àmbit, ha agraït el pla de rescat anunciat aquest dilluns per la Generalitat, en una roda de premsa en què el president, Quim Torra, ha advertit que “la situació és crítica”. El sector espera poder discutir el pla de xoc amb l’executiu català “en la major brevetat possible”.