Els restauradors miren d’adaptar-se a la nova restricció del govern que els obliga a tancar els seus negocis a mitjanit. Una mesura molt criticada pel sector, que considera que serà la gota que farà vessar el got. Asseguren que el sector està molt tocat arran de la crisi de la covid-19 i que esperaven l’estiu amb candeletes per poder refer-se econòmicament i salvar la temporada. Creuen que aquesta nova restricció els farà perdre clients i, en conseqüència, els farà baixar la caixa.

Alguns restauradors han explicat a betevé com se senten de decebuts amb les administracions per la gestió d’aquesta segona etapa de la pandèmia. Consideren que han tingut marge de temps suficient per buscar mesures preventives per controlar els nous rebrots que no passessin, diuen, “per afectar els seus negocis”.

Els restauradors temen perdre el segon torn

De fet, i per tal d’adaptar-se a les restriccions quant a l’aforament, alguns restauradors havien habilitat el doble torn de servei. Creuen que el fet de tenir una “hora límit” els farà perdre clients en el segon torn de la nit, uns clients que segons han explicat “acostumaven a fer sobretaula consumint altres productes, com per exemple combinats i begudes alcohòliques”, han comentat. Un nou greuge per a un sector que mira d’adaptar-se als diversos canvis i protocols propiciats arran de la pandèmia.

El sector de la restauració ha explicat que se sent molest pel que consideren “una criminalització sense arguments”. Demanen mà dura contra els “comportaments irresponsables” i respecte cap al seu sector que, “en general, compleix amb les restriccions imposades pel govern”.