Una cinquantena de persones han fet una exhibició de taekwondo aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume per protestar contra la mesura del govern de clausurar els gimnasos per frenar l’increment dels contagis per coronavirus. L’acció ha volgut simular com es fa actualment una classe d’aquestes arts marcials amb control de temperatura a l’inici, mascaretes i mantenint una distància de dos metres entre cada participant.

Durant la concentració, amb la participació d’una desena d’escoles, s’ha reclamat l’obertura d’aquests centres. Els manifestants han assegurat que han treballat per poder garantir la seguretat als usuaris adequant-se a la normativa.

Sergi Sánchez, propietari de l’escola de taekwondo Won’s Barcelona, explica que ha fet reformes al local per frenar els contagis de la covid-19 i ara troba injust aquest tancament, que els està generant “moltes pèrdues econòmiques”. A més, tem que aquesta mesura estableixi un precedent de cara a la tardor. També ha afirmat que volen estar del costat del Departament de Salut.

Sánchez assegura tenir alumnes cada any fins a finals de juliol i aquest any pensava obrir a l’agost per compensar les pèrdues. De moment, ha sol·licitat la petició de reobertura a l’Ajuntament i està en espera d’alguna resposta.

Fa una setmana, el 21 de juliol, els gimnasos i altres centres esportius  van sortir al carrer per protestar contra el que creuen que és una injustícia per al sector. Fins i tot alguns responsables de centres esportius van començar una vaga de fam fins que no s’escoltin les seves peticions.