manifestació

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) s’ha concentrat a la plaça de Sant Jaume per denunciar la situació crítica que assegura que viu el sector pel tancament i les limitacions horàries decretades per la Generalitat. Assegura que les restriccions imposades pel Departament de Salut són desproporcionades i demana un pla de reobertura i un rescat de les empreses perjudicades durant la pandèmia la covid-19.

Sense resposta al pla de reobertura

Una de les principals reivindicacions dels associats de Fecalon és que volen que la Generalitat doni resposta al pla sectorial que van presentar fa més de tres setmanes. Afirmen que aquest pla permetria l’obertura segura i regulada dels locals.

De fet, la manca d’una contestació per part de l’Administració va fer que la federació dugués el cas al contenciós administratiu del TSJC perquè creu que les mesures vulneren el dret de llibertat d’empresa i els deixa en una situació d’indefensió. Tot i això, el TSJC ha autoritzat aquest dimecres a la tarda l’obertura de gimnasos, equipaments esportius i cinemes però ha mantingut el tancament de bars musicals i discoteques. Mentre que cinemes i espais esportius han celebrat la decisió, el sector de l’oci nocturn segueix reclamant solucions.

Pla de rescat al sector

A banda del pla de reobertura, el sector demana que es deixi d’estigmatitzar l’oci nocturn i els joves. Defensa que els seus locals són segurs, que encara no s’ha produït cap brot a Catalunya en cap dels seus negocis i que únicament hi ha un 40 % de locals oberts que treballen al 30 o el 40 % de l’aforament.

Els associats de Fecalon també demanen a l’Administració que es constitueixi una taula de treball per tal de confeccionar un pla de rescat sectorial després de quatres mesos sense activitat i amb un futur incert. La federació assegura que hi ha 3.600 establiments i 37.000 llocs de feina en risc.