discoteques Barcelona

Diversos col·lectius relacionats amb l’oci nocturn unificats sota el nom #somocinocturn han convocat una manifestació el proper dilluns, 5 d’octubre, a les sis de la tarda a les portes de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume. Reivindiquen una obertura urgent del sector de l’oci nocturn i dels espectacles reglats, després que la Generalitat n’ordenés el tancament preventiu per combatre l’expansió del coronavirus.

La convocatòria arriba després que els col·lectius representants del sector, com la Fecalon i la FECASARM, hagin emprès algunes mesures legals per intentar tombar la decisió de la Generalitat. En el comunicat d’aquesta convocatòria de protesta, subratllen que l’Administració ha actuat “amb arbitrarietat i injustament” contra aquest sector, “que està sent empès cap a l’abisme”.

“Som el cap de turc”

El col·lectiu vol expressar el seu malestar per una gestió que, segons expliquen, ha convertit els locals d’oci nocturn en un “cap de turc”. Determinen que des de fa mesos tenen un pla sectorial que inclou una obertura d’aquests espais segura, amb mesures higièniques i de distanciament. En el comunicat conclouen que el sector “ha estat utilitzat com a cortina de fum per distreure l’opinió pública”.

La convocatòria de protesta s’ha fet malgrat el principi d’acord per reobrir els locals, que s’ha de tancar el proper dimarts i que han celebrat altres associacions com FECASARM (Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals).