Llums i bola de discoteca

(ACN) La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha celebrat el principi d’acord per reobrir l’oci nocturn pactat amb el govern català i espera que se n’acabin de tancar els detalls en una reunió aquest dimarts que ve. Es dona la circumstància que el dia abans, el 5 d’octubre, el col·lectiu #somocinocturn ha convocat una protesta a la tarda.

El preacord entre les empreses d’oci nocturn i la Generalitat consisteix en l’equiparació de les condicions per a les sales de festes, discoteques i bars musicals amb les d’activitats que poden funcionar: les sales de concerts, cafè teatre i cafè concert, que obren sense pista de ball i amb servei de bar fins a la una de la matinada. La patronal de l’oci nocturn reclama poder servir copes fins més tard i argumenta que, si l’activitat està oberta però no es pot consumir, els clients acabaran buscant “alternatives d’oci nocturn il·legal”.

Reobrir amb tots els clients asseguts

El govern està estudiant des de fa un mes amb el sector de l’oci nocturn com fer-ho perquè les sales de festa puguin tornar a obrir. Aquesta setmana, s’ha arribat a una entesa segons la qual es planteja que els locals puguin obrir amb el públic assegut en cadires si acullen espectacles.

Els locals asseguren que compliran amb les restriccions d’aforament i les mesures de prevenció de la covid-19 i que obrir “amb la modalitat de taules i cadires” és segur. “És urgent posar fi a l’hemorràgia de pèrdues econòmiques del sector”, ha exigit el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, que ha dit que el 80 % dels locals estan en “situació d’insolvència” i “necessitaran ajuda” per poder pagar deutes, lloguers i impostos.